Здравейте и добре дошли!

Куилингът е изкуство, което се превърна в моя страст. В този блог ще пиша всичко, което е свързано с темата-малко за историята и разпространението на тази техника; за материалите и инструментите-какви и откъде да си ги закупим (как сами да ги направим); ще се опитам да направя няколко урока "стъпка по стъпка" за направата на фигури и не на последно място ще показвам моите "творби". Целта ми е да популяризирам тази прекрасна техника, която в България макар и да не е много разпространена, напоследък има доста последователи. Това е от мен ... Очаквам Ви да се включите и незабравяйте да се усмихвате!неделя, 31 януари 2010 г.

Какво е квилинг?


Квилингът е хартиено изкуство. Използват се хартиени ленти с различна ширина и дължина,навиват се и се слепват за създаване на декоративни конструкции.Хартията се навива около паче перо, игла, клечка за зъби и др., за да приеме основната форма на навито кръгче, което се офоррмя допълнително в зависимост от изработвания детайл. Чрез различните хартиени форми и начини на слепване се получават цветя, листа, декоративни модели.
Квилингът е преминал през много трансформации и промени през вековете чрез използване на нови техники, стилове и материали. Днес квилингът става все по-популярен и се практикува в цял свят. Той се използва за украса на сватбени покани, поздравителни картички, рамки за снимки, кутии за подаръци, албуми и много други. Освен това с тази техника се създват прекрасни картини и 3D форми. Квилингови изрботки могат да се видят и в художествени галерии от Европа и САЩ.


още

1 коментар:

  1. Страхотно е това изкуство и развива много въображението.
    Опитвам се да намеря, как точно се превежда думата qilling и не мога...

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че отделихте от времето си за да разгледате моя блог. Мнението Ви е много важно за мен!