Здравейте и добре дошли!

Куилингът е изкуство, което се превърна в моя страст. В този блог ще пиша всичко, което е свързано с темата-малко за историята и разпространението на тази техника; за материалите и инструментите-какви и откъде да си ги закупим (как сами да ги направим); ще се опитам да направя няколко урока "стъпка по стъпка" за направата на фигури и не на последно място ще показвам моите "творби". Целта ми е да популяризирам тази прекрасна техника, която в България макар и да не е много разпространена, напоследък има доста последователи. Това е от мен ... Очаквам Ви да се включите и незабравяйте да се усмихвате!петък, 2 септември 2011 г.

Предизвикателство Стиймпънк


Стиймпънкът е жанр в научната фантастика, алтернативната история, фентъзито, която става модерна през 1980 г. и е вдъхновена от произведенията на Жул Верн и Хърбърт Уелс. Стиймпънкът използва сетинг, в който парата все още се използва често и е вдъхновен от модата, културата, индустрията и схващанията на Викторианската епоха, основно в Англия.
Стиймпънкът включва елементи като чаркове на машини, часовници, очилца (googles), чудновати машини (основно летящи) и какво ли още не. Стиймпънкът е много популярен сред почитателите на готиката, викторианството, киберпънка, индустриалната музика. Стиймпънк модата пък е вдъхновена от Викторианския период - корсети, къси сака, бюстиета, рокли и аксесоари като кръгли очила, шапки, джобни часовници, дантелени чадъри.

Честно да си призная за пръв път разбрах за този жанр вчера в зададеното от Двете елши предизвикателство. В първия момент реших, че няма да участвам :), но след това размислих - та нали това е предназначението на предизвикателствата да се справиш с тях.:)

В материалите си нямам нищо свързано със стиймпънк, така че импровизирах.
Получи се симпатична картичка, макар и с подръчни материали.
Бих се радвала да бъда гост дизайнер на Двете елши:)))

С картичката ще участвам в Предизвикателство Стиймпънк на Двете елши.

6 коментара:

 1. Ехаааааааааа, за картичка направена импровизирано, без никакви материали за това..твоята е повече от прелестна..Поздравления- справила си се чудесно с предизвикателството!

  ОтговорИзтриване
 2. Зъбните колела на задния фон са много инетресни! С какво си ги правила, акрилна боя или специална напукваща се боя?

  Мерси, че се включи в предизвикателството на двете елши!

  ОтговорИзтриване
 3. Всъщност зъбните колела ги изрязах от златиста дизайнерска хартия, която има този ефект.:)
  Благодаря, че коментирахте!

  ОтговорИзтриване
 4. Чудесна и сполучлива импровизация!

  ОтговорИзтриване
 5. Много интересно се е получило, харесват ми зъбните колела, както и часовника, цялостното усещане наистина навява на винтидж... Успех в предизвикателството на Двете елши, както и в избора на гост-дизайнер.

  ОтговорИзтриване

Благодаря, че отделихте от времето си за да разгледате моя блог. Мнението Ви е много важно за мен!