Здравейте и добре дошли!

Куилингът е изкуство, което се превърна в моя страст. В този блог ще пиша всичко, което е свързано с темата-малко за историята и разпространението на тази техника; за материалите и инструментите-какви и откъде да си ги закупим (как сами да ги направим); ще се опитам да направя няколко урока "стъпка по стъпка" за направата на фигури и не на последно място ще показвам моите "творби". Целта ми е да популяризирам тази прекрасна техника, която в България макар и да не е много разпространена, напоследък има доста последователи. Това е от мен ... Очаквам Ви да се включите и незабравяйте да се усмихвате!събота, 14 януари 2012 г.

Приятелство

Приятел е този, който знае песента на сърцето ти
                                   и може да ти я изпее дори когато ти си я забравил.


Много мислих върху темата "Приятелство" на Картичкофурии. В крайна сметка се спрях на тази идея. Размер 10,5/15см. Има си затварящ механизъм :), е не щрака но все пак затваря по своеобразен начин картичката и мисля, че отговаря на условията на Игра 31 на Арти марк "Щрак". За затварящата лента използвах бял и червен картон, панделка, изрязан декоративен елемент и перлички. Основата на картичката е от черен перлен картон.

Затворена:
Със свалена лента:

Отворена:
Това е първата Pop-Up картичка, която правя и признавам си поизмъчи ме:))
Използвах бял и черен картон, черна рамка, дизайнерска хартия на Мигито (благодаря), направих и ноти с куилинг (нали е пиано все пак - трябва да свири) и ги залепих на ацетатни лентички за да "летят" хаотично. Цветенцето е от пънч. И нямаше как да не сложа червена роза.     
Исках да е върху клавишите, но не се затваряше картичката.

Отгоре:
Отстрани:


Ще участвам в:

Много усмивки и истински приятели!:)10 коментара:

 1. Петунка Дунка :)15 януари 2012 г., 0:09 ч.

  Прекрасно! Уникална идея с невероятно изпълнение...:)

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотно се е получило! Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 3. Обичам Pop-up картичките и до сега не съм се осмелявала да направя. Твоята е станала страхотна. Съчетала си стиловете куилинг и поп-ъп. Прекрасно изпълнение много добре се връзва с мисълта, изказана в началото - музиката на сърцето! Браво!

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря! Много се постарах и съм удовлетворена от резултата. Радвам се, че ви харесва:)

  ОтговорИзтриване
 5. Лидка, прекрасно изпълнение! Перфектна до последния детайл и е толкова оригинална! И музикална! Супер е!

  ОтговорИзтриване
 6. Изключително прецизна работа! Много елегантна и романтична картичка , просто съм възхитвена.Благодаря ти Лиде сърдечно ,че я включи в играта!

  ОтговорИзтриване
 7. картичката е страхотна! признавам си и аз ще пробвам тази идея :)

  ОтговорИзтриване
 8. Лиде, картичката ти е истински УНИКАТ! Невероятна е до последния детйл- от идеята до перфектното изпълнение. (Не,че съм се ссъмнявала някога в това, но..ти си просто една невероятно креативна дама на която дълбоко се възхищавам!) УСПЕХ!

  ОтговорИзтриване
 9. Великолепна е!
  Щастливи сме, че имаме твоето Приятелство!

  ОтговорИзтриване
 10. Невероятна е, Лива! Фина, изпипана, стилна, нежна и толкова красива! Възхитителна идея, а пък за изпълнението нямам думи:) хич не й личи колко те е мъчила... ама си е струвало мъчението, да знаеш:)

  ОтговорИзтриване

Благодаря, че отделихте от времето си за да разгледате моя блог. Мнението Ви е много важно за мен!